Volledig scherm
Jeroen van Setten kijkt uit naar betere tijden. „Het lijkt me heerlijk om te werken en een normaal leven te leiden.” © Marcelle Davidse

Actie voor nieuwe nier Jeroen loopt goed

's-GRAVENPOLDER - De actie 'een nier voor Jeroen' om Jeroen van Setten uit 's-Gravenpolder aan een nieuwe nier te helpen, loopt goed. In nog geen maand is ruim de helft (116.000 euro) van het benodigde bedrag van 180.000 euro opgehaald met acties en donaties.

 Het geld is bestemd voor een nieuwe behandeling voor Van Setten. Hij heeft sinds zijn geboorte nierfalen en leeft nu zonder nieren. Drie keer kreeg hij een donornier, telkens werd de nier afgestoten.

Inmiddels heeft Van Setten antistoffen opgebouwd tegen alle donornieren. De nieuwe behandeling van het Erasmus Medisch Centrum zorgt dat er geen antistoffen worden aangemaakt voor een donornier, waardoor de kans groot is dat een donornier wel wordt geaccepteerd. De actie is door vrienden, familie en kennissen opgezet, omdat de verzekering de behandeling niet vergoedt.

  1. Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen de Heer is zeventien jaar oud en doet mee aan het Nederlands kampioenschap Rubiks kubussen oplossen. Dit kampioenschap werd vandaag gehouden in het Utrechtse Hoogland. Vorig jaar won hij de competitie one-handed: het oplossen van de klassieke kubus met slechts één hand. Een handicap maakt het hem onmogelijk het klassieke speelgoed met twee handen op kleur te sorteren. Hij wist zijn titel vandaag met een tweede plaats (16,56 seconden) niet te prolongeren, maar dat maakt het eenhandig oplossen van de kubussen niet minder knap.