Volledig scherm
© Peter Nicolai

'Actie nodig voor betrouwbaar veer'

VLISSINGEN - Het veer Vlissingen-Breskens moet betrouwbaarder worden. Het is ongekend, vindt GroenLinks-raadslid Els Verhage, dat één van de veerboten onlangs - dus in het hoogseizoen - drie dagen uit de vaart moest om een technisch mankement te verhelpen.

De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens wordt onderhouden met twee schepen, de Willem-Alexander en de Máxima. De laatste moest er deze maand uit. Een reparatie kon niet langer wachten. De Máxima moest drie dagen een droogdok in, met als gevolg dat de Westerschelde Ferry moest overschakelen van een halfuur- op een uurdienst.

GroenLinks-raadslid Verhage is daar meer dan verbaasd over. De provincie heeft enkele jaren geleden veel extra geld uitgetrokken voor meer preventief onderhoud aan de schepen en, als er toch één spontaan zou uitvallen, dat er dan in elk geval snel genoeg reserveonderdelen beschikbaar zouden zijn.

Verborgen gebreken

Kennelijk is dat nog niet voldoende, concludeert Verhage in vragen die zij deze week aan burgemeester en wethouders van Vlissingen stelde. Zij wil dat de schepen voor de zomer extra op 'verborgen gebreken' worden nagekeken. Vlissingen moet daar bij de provincie op aandringen. De provincie is verantwoordelijk voor de exploitatie van de veerdienst.