Volledig scherm
Station Krabbendijke. © Marcelle Davidse

Aantal treinreizigers in Zeeland trekt weer iets aan

VLISSINGEN - Na een forse daling is het aantal treinreizigers op de Zeeuwse stations vorig jaar iets toegenomen. Grootste groeier was Kapelle-Biezelinge, maar ook in Vlissingen en Rilland-Bath stapten meer mensen in en uit. Dat blijkt uit cijfers van Treinreiziger.nl . Sinds 2012 stoppen de treinen in Zeeland op alle stations, waarmee de reistijd vanuit en richting de Randstad is toegenomen.

Het reizigersplatform constateert dat sindsdien het aantal reizigers op bijna de hele Zeeuwse lijn is gedaald. In 2014 nam het aantal in- en uitstappers met ruim vier procent af.

De trend heeft zich vorig jaar niet doorgezet. Per saldo is het aantal reizigers zelfs iets gestegen. Dat is vooral te danken aan Kapelle-Biezelinge. Daar stapten in 2015 op een gemiddelde werkdag 1125 mensen in of uit. In 2014 waren dat er nog 1003, ofwel een toename van ruim 12 procent.

In Rilland-Bath nam het aantal reizigers met 3,7 procent toe, in Vlissingen met 3,4 pocent. Het aantal passagiers daalde vorig jaar het sterkst in Vlissingen-Souburg: 3,3 procent minder.

Treinreiziger.nl verwacht dat het aantal reizigers op de Zeeuwse lijn weer gaat dalen als de plannen voor de nieuwe NS-dienstregeling in 2017 doorgaan. Die leidt tot langere wacht- en reistijden voor Zeeuwse passagiers.