Volledig scherm
© Thinkstock

Aantal toeristische overnachtingen in Zeeland in voorseizoen met 4 procent gedaald

VLISSINGEN - Het aantal overnachtingen in Zeeuwse toeristische accommodaties is in het eerste halfjaar met 4 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Dat blijkt uit cijfers van het Kenniscentrum Toerisme en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoewel Nederland dit jaar meer toeristen trekt dan vorig jaar profiteert Zeeland er nog niet van.

Een belangrijke oorzaak was het slechte weer in het voorjaar. Daarnaast had de sector last van de vroege Pasen en het samenvallen van belangrijke vakantiemomenten zoals hemelvaart en de bevrijdingsdag tijdens de meivakantie. Een kustprovincie merkt dat meteen in de bezoekersaantallen.

De campings boekten 18.000 overnachtingen minder dan in de eerste zes maanden van 2015. Ook vakantiehuisjes waren iets minder goed bezet, al ging dat slechts om enkele duizenden overnachtingen minder. De hotels, persions en jeugdaccommodaties zagen het bezoek stijgen van 63.000 naar 70.000 overnachtingen.

In totaal scoorde Zeeland ruim 3,6 miljoen overnachtingen. De boekingen kwamen voor 48 procent van Nederlanders en voor 52 procent buitenlandse gasten.

Ondernemers verwachten dat het mooie nazomerweer de terugval in het voorseizoen zal goedmaken.