Volledig scherm

'Aanleg nieuwe aansluitingen A58 bij Goes moet gaan leven'

GOES - De aanstaande aanleg van de nieuwe aansluitingen op de A58 bij Goes moet 'gaan leven'. Dat zei wethouder Loes Meeuwisse maandag tijdens de formele aftrap voor het miljoenenproject in het stadskantoor door de betrokken partijen Goes, Borsele, waterschap, Rijkswaterstaat, provincie, ministerie en stoomtrein.

Daarom verschijnen er de komende tijd allerlei slogans die betrekking hebben op het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad, zoals 'Van filestaan naar karren op de Nansenbaan' en 'Van irritatie en frustratie naar sneller op locatie'.

Hoewel alles na een voorbereiding van zeven jaar in kannen en kruiken is, zal pas over enkele maanden daadwerkelijk iets te zien zijn van het eigenlijke werk. Na afloop van het stoomtreinseizoen, eind oktober, moet eerst een rioolpersleiding in het gebied een stukje worden verlegd.

Een ingrijpende en spannende klus. De buis transporteert namelijk het afvalwater van heel Zuid-Beveland. Daarna gaat aannemer KWS aan de slag. Naar verwachting zijn de aansluitingen najaar 2017 gereed. De aannemer kan 'als prikkel' overigens een bonus tegemoet zien als het werk eerder klaar is.