Volledig scherm
Rescue Vlissingen © Eldridge Pentury

80.000 mensen bezoeken Rescue Vlissingen (video's)

VLISSINGEN - De tiende editie van Rescue Vlissingen zit erop. Naar schatting 85.000 mensen hebben het evenement, verspreid over de hele dag, bezocht.  

Politie, brandweer en andere hulpverleners kwamen vanaf 12.00 uur in actie met tal van demonstraties. Jong en oud mochten in voertuigen kijken, die normaal gesproken verboden terrein zijn. Overal stonden ambulances, politiewagens en brandweerauto's. De meest gefotografeerde auto was de Lamborghini van de Italiaanse politie. Voor de kust werden demonstraties gegeven door verschillende reddingsteams. Daarbij werden ook vliegtuigen en helikopters gezet.

Minibikes legden het in populariteit ver af tegen het echte werk. De KNRM had veel opstappers in de Koopmanshaven voor een gratis tochtje. Mariniers hadden veel jonge klantjes voor de klimtoren die de vereiste 1.20 m lengte maar net haalden. Bepakking beproeven was ook populair. En Puppy Patrol fotoshoot trof doel.

De opening van Rescue Vlissingen werd verricht door Commissaris van de Koning Han Polman. Ook burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen was aanwezig. De boulevard was volledig afgesloten voor verkeer. 

Volgens de organisatie hebben over de hele dag genomen 80.000 mensen het evenement bezocht. Vooral in het begin van de middag was het druk. Het centrum van Vlissingen stond vol met geparkeerde auto's. Voor de volgende uitgave van Rescue Vlissingen wordt onderzoek gedaan naar de mobiliteit. Woensdag stond het verkeer op veel plaatsen vast.

Het volledige programma vindt u hier.

Volledig scherm
Rescue Vlissingen © Eldridge Pentury
Volledig scherm
RV2016 © PIET CIJVAT
Volledig scherm
© Ron van Maanen
Volledig scherm
Rescue Vlissingen © Eldridge Pentury
Volledig scherm
Rescue Vlissingen © Eldridge Pentury
Volledig scherm
Koninklijke Marechaussee bij Rescue Vlissingen © Claudia Sondervan
Tuurlijk, Rescue Vlissingen gaat grotendeels over het redden van mensenlevens en bestrijden van noodsituaties. Maar een beetje gezellig mocht het in Vlissingen woensdag ook best zijn. Dus zorgde een heuse politie-steelband voor vrolijke muzikale ondersteuning.
Op en rond de boulevard in Vlissingen is Rescue Vlissingen is woensdag begonnen. Tot 17.00 uur komen politie, brandweer en andere hulpverleners in actie met tal van demonstraties. Lees ook: http://www.pzc.nl/1.6223687
Op en rond de boulevard in Vlissingen is Rescue Vlissingen is woensdag begonnen. Tot 17.00 uur komen politie, brandweer en andere hulpverleners in actie met tal van demonstraties. G. Kieviet stuurde deze video.
G. Kieviet filmde deze evacuatie op het water.