Volledig scherm
Beschadigde strandcabines © Strandexploitatie Veere

70 strandcabines verwoest door windhoos (video)

OOSTKAPELLE - Zo'n zeventig strandcabines op het strand van Oostkapelle zijn vannacht door een windhoos beschadigd. De helft van deze cabines is totaal verwoest, sommige panelen zijn honderden meters verderop aan de andere kant van de duinen beland.

Medewerkers van de Stichting Strandexploitatie Veere ontdekten de ravage vanmorgen vroeg. Directeur Lukas Fransen: "Zo'n ravage heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Van sommige cabines is niks meer over, de spullen liggen over het strand verspreid."

Het gaat om strandcabines van twee bij twee meter, waar mensen strandspullen in opslaan en zich kunnen omkleden. Tussen het naaktstrand en paviljoen Berkenbosch staan honderden van zulk soort hokjes.

Fransen roept eigenaren van deze strandcabines op om een kijkje nemen op het strand en indien nodig de schade te herstellen en persoonlijke bezittingen te verzamelen. "We proberen eigenaren te bellen, maar van sommige cabines is niks meer over en is niet duidelijk wie de eigenaar was."

Volledig scherm
Beschadigde strandcabines © Strandexploitatie Veere
Volledig scherm
Strandhuisjes
Zo'n zeventig strandcabines op het strand van Oostkapelle zijn vannacht door een windhoos beschadigd. De helft van deze cabines is totaal verwoest, sommige panelen zijn honderden meters verderop aan de andere kant van de duinen beland. Medewerkers van de Stichting Strandexploitatie Veere ontdekten de ravage vanmorgen vroeg. Directeur Lukas Fransen: "Zo'n ravage heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Van sommige cabines is niks meer over, de spullen liggen over het strand verspreid." Het gaat om strandcabines van twee bij twee meter, waar mensen strandspullen in opslaan en zich kunnen omkleden. Tussen het naaktstrand en paviljoen Berkenbosch staan honderden van zulk soort hokjes. Fransen roept eigenaren van deze strandcabines op om een kijkje nemen op het strand en indien nodig de schade te herstellen en persoonlijke bezittingen te verzamelen. "We proberen eigenaren te bellen, maar van sommige cabines is niks meer over en is niet duidelijk wie de eigenaar was."