Volledig scherm
Ongeluk Oud Vossemeersedijk in Tholen. © Gino Press

60-jarige man uit Nieuwdorp overleden na frontale botsing in Tholen

THOLEN - Bij een ernstig verkeersongeval op de Oud Vossemeersedijk in Tholen is zaterdagochtend een 60-jarige man uit Nieuwdorp overleden na een botsing tussen twee auto's. Hulpverleners probeerden tevergeefs de man te reanimeren.

Het ongeval gebeurde om 11.15 uur. In één van de auto's zat een 38-jarige man en zijn 13-jarige zoon uit Poortvliet, in de ander het 60-jarige slachtoffer. De vader liep als gevolg van het ongeval een verwonding aan zijn been op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance. Zijn zoon liep ernstig letsel op en is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam overgebracht.

De weg is enige tijd afgesloten geweest om de hulpdiensten veilig hun werk te kunnen laten doen. De toedracht van het ongeval werd onderzocht door het team Verkeersongevallenanalyse van de politie Zeeland-West-Brabant.  Vermoedelijk is de 38-jarige man in de bocht op de dijk door onbekende oorzaak in de slip geraakt en op de andere weghelft geraakt. Hier reed juist de auto die door de 60-jarige Nieuwdorper bestuurd werd. Beide auto’s kwamen frontaal met elkaar in botsing. De auto van de man uit Nieuwdorp kwam onderaan de dijk terecht en de auto van de man uit Poortvliet kwam in de berm aan de rechterkant van de weg tot stilstand.