Volledig scherm
© Thinkstock

5 mannen verdacht van organiseren illegale prostitutie

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag een inval gedaan in twee woningen aan de Saffier in Middelburg die gebruikt werden als illegaal bordeel. Vijf mannen zijn aangehouden op verdenking van het organiseren van illegale prostitie. Het gaat om vier Middelburgers van 23, 31, 43 en 47 jaar oud en een 30-jarige Vlissinger.

In de woningen, die zich naast elkaar bevinden, waren ook vier vrouwen aanwezig. Ze zijn allemaal meerderjarig en afkomstig uit het buitenland, onder meer uit Zuid-Amerika. Ze verblijven legaal in Nederland. Of de vrouwen gedwongen werden tot de prostitutie is niet duidelijk. Het is ook onbekend hoe lang de woningen al als bordeel gebruikt werden. „We hebben het vermoeden dat het al langer speelde, want er was sprake van een gesettelde situatie”, zegt een politiewoordvoerder. „We hopen op informatie van de omgeving.”
De politie begon een onderzoek nadat informatie was binnen gekomen. In overleg met de officier van justitie is besloten om dezelfde dag in te grijpen.
De politie rukte uit met een team van onder meer de vreemdelingenpolitie, de afdeling Identificatie en Mensenhandel en een aanhoudingseenheid. De woningen werden doorzocht, onder leiding van de rechter-commissaris. De agenten troffen onder meer een gasdrukwapen aan. De mannen zijn na verhoor vrijgelaten, maar blijven verdachten. De politie is nog bezig met het onderzoek. De vrouwen zijn niet aangehouden.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.