Volledig scherm
© Cliff Goyaars

23e brandstichting in Zierikzee in goed drie jaar tijd

ZIERIKZEE - De politie neemt de autobrand in de Zierikzeese Venkelstraat dinsdagochtend hoog op. Volgens woordvoerder Willem-Jan Uytdehage heeft de mogelijke brandstichter het leven van de bewoners van het achterliggende huis in gevaar gebracht.

In de smalle straat bestaat bovendien het risico dat het vuur snel overslaat op andere panden, schetst Uytdehage de ernst van de kwestie. Het was de 23e brand sinds november 2013 in Zierikzee.

Aangestoken

De brand in de Venkelstraat ontstond in de auto van Cliff Goyaars, die pal voor zijn huis stond geparkeerd. De politie gaat er vanuit dat het vuur is aangestoken bij de linker-wielkast. In luttele tijd vraten de vlammen zich langs de voordeur en kozijnen de weg naar boven. "Het raam van onze slaapkamer stond open. We werden we wakker doordat de overbuurvrouw stond te schreeuwen dat er brand was", vertelt Goyaars. "Anders weet ik niet hoe dit was afgelopen. Ik zag vanuit mijn raam dat de voorband van mijn auto in de brand stond. Ik ben naar beneden gerend en heb geprobeerd dat te blussen met een emmertje water. Dat leek te lukken, maar voordat ik terug was met het volgende emmertje, was er al geen houden meer aan."

Geblakerde voorgevel

De schade aan de woning bleef door ingrijpen van de brandweer beperkt tot gesprongen ramen, beschadigde kozijnen en een geblakerde voorgevel. Het interieur en de inboedel moeten volledig worden gereinigd in verband met roetschade. Ook een tweede auto in de straat raakte ernstig beschadigd. Goyaars werkt als zelfstandig schilder en is extra gedupeerd omdat veel van zijn werkspullen in de auto lagen.

In de PZC woensdag een interview met Cliff Goyaars.