Volledig scherm
© Thinkstock

200 tablets gestolen op middelbare scholen in Vlissingen en Goes

VLISSINGEN - In de zomervakantie zijn tweehonderd iPads en tablets gestolen op het Scheldemond College in Vlissingen en Pontes Goese Lyceum in Goes.

Op Pontes Goese Lyceum zijn 120 tablets en vier laptops weggehaald, bevestigt rector Carin Biesterbosch. "Vooral de talensector heeft daar last van. Bij Duits worden digitale toetsen afgenomen, waarbij leerlingen individuele opdrachten moeten maken. Dat kan nu niet en dus krijgen ze noodgedwongen meer klassikaal les."

De gevolgen op het Scheldemond College zijn beperkt, zegt rector Guus Hagt. De 80 verdwenen iPads waren bestemd voor eerstejaars vmbo-leerlingen, maar zij hebben ook papieren lesboeken. "De lessen gaan gewoon door."

De inbraken hebben in de loop van augustus plaatsgevonden. Docenten waren er toen niet, maar op beide scholen werd wel gewerkt. Op Scheldemond werd onderhoud gepleegd en schoongemaakt. Het gebouw van Pontes Goese Lyceum werd verbouwd. Maar beide rectoren benadrukken dat een verband tussen de inbraken en de werkzaamheden niet zomaar gelegd kan worden.

De scholen hebben aangifte gedaan van de inbraken. De politie is nog bezig met het onderzoek. Verder zijn de scholen in een discussie verwikkeld met de gemeenten Vlissingen en Goes. Niet de school maar de gemeente is verzekerd voor het schoolgebouw en de inventaris.