Volledig scherm
© Thinkstock

2 Zeeuwen krijgen los van elkaar zelfde veroordeling

MIDDELBURG - Twee Zeeuwen zijn donderdag in onafhankelijke rechtszaken veroordeeld voor mishandeling. Zowel G. R. uit Hansweert, als N.K. uit Nieuwerkerk kregen die veroordeling donderdag te horen in de rechtszaal.

Tegen G. R. (32) uit Hansweert eiste de officier van justitie poging tot doodslag. De rechtbank veroordeelde de man echter voor mishandeling. Met als resultaat dat R. een celstraf krijgt die gelijk is aan het voorarrest, in plaats van de gevorderde celstraf van vijftien maanden. Overigens moet R. zijn slachtoffer ook een schadevergoeding van 1238 euro betalen.

R. ging midden augustus vorig jaar naar camping Scheldorado in Baarland om daar bij zijn schoonzus - volgens hem - medicijnen van zijn broer op te halen. Op de camping werd hij bijna aangereden en vervolgens reed de automobilist de spiegel van R.'s auto kapot. R. ging achter de automobilist aan en gaf de man zonder pardon enkele ferme klappen in zijn gezicht. Later bleek dat de automobilist met een vuistmokertje was toegetakeld. In de visie van de officier van justitie was het niet uitgesloten dat het een afstraffing geweest, omdat het slachtoffer een affaire met de schoonzus zou hebben.

Plas bloed
De 37-jarige N. K. uit Nieuwerkerk tegen wie een onvoorwaardelijke celstraf gelijk aan het voorarrest van 103 dagen plus 77 dagen voorwaardelijk was geëist, kreeg eenzelfde straf opgelegd.K. werd ervan verdacht op 17 december 2015 zijn vriend in Dreischor een flink pak slaag te hebben gegeven. De politie trof na een melding het slachtoffer liggend in een plas bloed aan en de woonkamer bleek een ravage.

N. werd in de tuin aangetroffen en was eveneens gewond. Beide mannen waren stomdronken. Wat er allemaal was gebeurd kon K. zich niet meer herinneren.