Volledig scherm
Veiligheidslijn Oosterscheldekering © KNRM Neeltje Jans

2 jachten verstrikt in veiligheidslijn Oosterscheldekering

OOSTERSCHELDE - Twee jachten zijn maandag vastgelopen in de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering. De KNRM-post Neeltje Jans heeft beide boten losgetrokken.      

Beide jachten kwamen in problemen toen ze 'door omstandigheden' afweken van hun koers. Een jacht raakte maandagochtend om 3.00 uur aan de binnenzijde van de Oosterschelde verstrikt in de lijn. 

's Avonds om 22,30 uur liep opnieuw een jacht vast, dit keer aan de buitenkant van de kering bij opkomend water. De jachten liepen geen schade op. De reddingboten Koopmansdank en Fred leverden beide boten af in de haven van Neeltje Jans.

De veiligheidslijn dient als laatste redmiddel voor jachten, zwemmers en surfers die in problemen raken en niet zelf tegenop de stroming kunnen.

 1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
  ADE

  Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

  Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt. 
 2. McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  De Britse tak van hamburgerketen McDonald's heeft met een raadselachtig bericht op sociale media klanten tot grote wanhoop gedreven. Het bedrijf postte op Twitter en Facebook een afbeelding van een reeks verticale zwarte streepjes met daarbij de tekst: Tag een vriend die tussen de lijntjes zou moeten lezen. Vervolgens wrongen volgers van de fastfoodfirma zich dagenlang in de vreemdste bochten om een verborgen mededeling te achterhalen.