Jefry Dijkstra Kloetinge juicht nadat hij tegen Almkerk zijn eerste officiële goal in Kloetinge 1 heeft gescoord.
Volledig scherm
Jefry Dijkstra Kloetinge juicht nadat hij tegen Almkerk zijn eerste officiële goal in Kloetinge 1 heeft gescoord. © Ron Quinten

PZC-sportjournalisten staan in de startblokken voor de voetbalcompetitie

ACHTER DE SCHERMENNa de inleidende beschietingen van de afgelopen weken gaat de voetbalcompetitie dit weekend echt van start. Voor het eerst in een half jaar tijd wordt er weer officieel gevoetbald in Zeeland. ,,Dat maakt het niet zomaar een start van een nieuw voetbalseizoen, maar een doorstart van het sociale leven”, aldus chef sport Rudy Boogert.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Reconstructie van een brute dood: ‘Het leek wel een script voor een horrorfilm’
  achter de schermen

  Reconstruc­tie van een brute dood: ‘Het leek wel een script voor een horrorfilm’

  De vondst van een hoofd in een bushokje aan het Molenwater, hield Middelburg dagenlang in zijn greep. Hoewel PZC-verslaggever Maurice Steketee nog jong was toen dit zich 30 jaar geleden afspeelde, herinnert hij het zich nog goed. Voor de krant dook hij samen met collega Eldridge Pentury nog één keer in de lugubere zaak en schreven ze een uitgebreide reconstructie. We vragen Steketee hoe hij daarbij te werk ging.