Salar Azimi werd op dinsdag 9 maart uit zijn bed gelicht bij een inval in zijn kasteeltje. De politie zette vijftig man in en had ook geldhonden bij zich.
Volledig scherm
Salar Azimi werd op dinsdag 9 maart uit zijn bed gelicht bij een inval in zijn kasteeltje. De politie zette vijftig man in en had ook geldhonden bij zich. © Peter Nicolai. Inzet: HV Zeeland

PZC-serie Dit zijn de Azimi’s: ‘Op zoek naar antwoorden op de vragen van onze lezers’

De Aardenburgse broers Sasan en Salar Azimi werden op 9 maart opgepakt, maar stonden drie dagen later alweer op vrije voeten. Reden voor de PZC om eens wat dieper in hun levens te duiken. ,,Onze lezers hadden zóveel vragen”, aldus journalist Martijn de Koning. ,,Tijd om op zoek te gaan naar antwoorden.” En zo verscheen er een week lang elke dag een verhaal over de Aardenburgse gebroeders Azimi in de krant. 

  1. Een dagje persconferentie door de ogen van onze politiekverslaggever Edwin van der Aa
    Achter de Schermen

    Een dagje persconfe­ren­tie door de ogen van onze politiek­ver­slag­ge­ver Edwin van der Aa

    Edwin van der Aa (44), politiek verslaggever van het AD en de regionale kranten, heeft in het coronatijdperk tientallen ‘persconferenties van Rutte’ bijgewoond en er voor de lezers verslag van gedaan. De volgende persconferentie staat alweer op stapel. Het zijn pittige tijden; voor de politiek, maar ook voor de journalistiek. ,,Corona is de grootste zorgcrisis ever in ons land. Nu zijn we het wel gewend om sprintjes te trekken, maar dit is echt een marathon. Ik noem corona de Olympische Spelen voor politieke zorgverslaggevers.”