Salar Azimi werd op dinsdag 9 maart uit zijn bed gelicht bij een inval in zijn kasteeltje. De politie zette vijftig man in en had ook geldhonden bij zich.
Volledig scherm
Salar Azimi werd op dinsdag 9 maart uit zijn bed gelicht bij een inval in zijn kasteeltje. De politie zette vijftig man in en had ook geldhonden bij zich. © Peter Nicolai. Inzet: HV Zeeland

PZC-serie Dit zijn de Azimi’s: ‘Op zoek naar antwoorden op de vragen van onze lezers’

De Aardenburgse broers Sasan en Salar Azimi werden op 9 maart opgepakt, maar stonden drie dagen later alweer op vrije voeten. Reden voor de PZC om eens wat dieper in hun levens te duiken. ,,Onze lezers hadden zóveel vragen”, aldus journalist Martijn de Koning. ,,Tijd om op zoek te gaan naar antwoorden.” En zo verscheen er een week lang elke dag een verhaal over de Aardenburgse gebroeders Azimi in de krant. 

  1. Reconstructie van een brute dood: ‘Het leek wel een script voor een horrorfilm’
    achter de schermen

    Reconstruc­tie van een brute dood: ‘Het leek wel een script voor een horrorfilm’

    De vondst van een hoofd in een bushokje aan het Molenwater, hield Middelburg dagenlang in zijn greep. Hoewel PZC-verslaggever Maurice Steketee nog jong was toen dit zich 30 jaar geleden afspeelde, herinnert hij het zich nog goed. Voor de krant dook hij samen met collega Eldridge Pentury nog één keer in de lugubere zaak en schreven ze een uitgebreide reconstructie. We vragen Steketee hoe hij daarbij te werk ging.