PZC-verslaggever Maurits Sep: ,,Ik ben als journalist objectief en het is aan mij de taak om de standpunten van beide partijen helder te formuleren.”
Volledig scherm
PZC-verslaggever Maurits Sep: ,,Ik ben als journalist objectief en het is aan mij de taak om de standpunten van beide partijen helder te formuleren.” © Ernesta Verburg

‘Elk woord op een goudschaaltje’ bij Zwarte Pietendiscussie

ZwartepietendebatMet de traditionele intocht van Sinterklaas voor de deur, laait de inmiddels net zo traditionele Zwarte Pietendiscussie weer op. Niet in de laatste plaats in Middelburg, waar de gemeente enkel nog roetveegpieten besloot toe te laten bij de intocht. Regiojournalist Maurits Sep schreef over dat besluit en legde daarbij ‘elk woord op een goudschaaltje’.

  1. Reconstructie van een brute dood: ‘Het leek wel een script voor een horrorfilm’
    achter de schermen

    Reconstruc­tie van een brute dood: ‘Het leek wel een script voor een horrorfilm’

    De vondst van een hoofd in een bushokje aan het Molenwater, hield Middelburg dagenlang in zijn greep. Hoewel PZC-verslaggever Maurice Steketee nog jong was toen dit zich 30 jaar geleden afspeelde, herinnert hij het zich nog goed. Voor de krant dook hij samen met collega Eldridge Pentury nog één keer in de lugubere zaak en schreven ze een uitgebreide reconstructie. We vragen Steketee hoe hij daarbij te werk ging.