Volledig scherm
Ruben de Jager. © FC Twente

Zeeuwse profvoetballers in selecties Oranje

ZEIST - De Zeeuwse profvoetballers zijn goed vertegenwoordigd in de voorlopige selecties van de vertegenwoordigende elftallen.

Ruben de Jager uit Lewedorp maakt deel uit van Oranje onder 20 jaar. De ploeg komt de komende periode tweemaal in actie tegen Tsjechië. Vrijdag 26 augustus wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Aanvaller Ruben de Jager speelt bij FC Twente en behoort bij de eredivisieclub tot de eerste selectie.
Rick van Drongelen uit Axel is opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 19 jaar. Dat elftal speelt op 1 en 5 september respectievelijk tegen Engeland en Duitsland. Verdediger Rick van Drongelen speelt bij Sparta Rotterdam en heeft bij de eredivisionist een basisplaats.
Bij Oranje onder 18 jaar heeft Godfried Roemeratoe uit Oost-Souburg de voorselectie gehaald. Het nationale team speelt twee oefeninterlands tegen Denemarken. Godfried Roemeratoe speelt bij FC Twente.

Volledig scherm
Rick van Drongelen (blauw shirt).
Volledig scherm
Godfried Roemeratoe. © FC Twente
  1. Van Drongelen geniet na van sterk debuut bij HSV

    Van Drongelen geniet na van sterk debuut bij HSV

    HAMBURG - Rick van Drongelen voelde zondag aan zijn lichaam dat zijn debuut in de Bundesliga er flink had ingehakt. De pas 18-jarige verdediger verruilde tweeënhalve week geleden Sparta voor HSV en begon zaterdag in de eerste competitiewedstrijd meteen in de basis. De jeugdinternational maakte de negentig minuten vol, won met HSV van Augsburg (1-0) en kreeg goede kritieken. ,,Het was echt een belevenis, de adrenaline schoot door mijn lichaam’’, vertelde Van Drongelen.