Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse kampioenstruien bij strandrace

SCHARENDIJKE - Op 5 februari 2017 is er weer een echt Zeeuws kampioenschap strandrace.

De wielerwedstrijd is - net als in voorgaande winters - nabij Scharendijke.

Er wordt bij de Koga Beachrace een apart Zeeuws klassement opgemaakt. De winnaars krijgen ook kampioenstruien. Eerder dit jaar gebeurde dat niet; toen wonnen Tom Dumoulin - vrijdag uitgeroepen tot Wielrenner van het jaar - en Nina Kessler het Open Zeeuws kampioenschap. Zij finishten ruim voor de eerste Zeeuwen.

Koga Beachrace maakt deel uit van de KNWU strandracecompetitie. Daar doen vaak (voormalige) topcoureurs aan mee. Bij de editie van 17 januari van dit jaar kwamen, naast Dumoulin en Kessler, ook Erik Dekker, Ramon Sinkeldam, Ronan van Zandbeek en Thijs Zonneveld in de uitslag voor. In totaal finishten er bijna 400 wielrenners.

De wedstrijd heeft een lengte van circa 42 kilometer. De route gaat van Beachclub Perry's rondom de Kop van Schouwen richting de Stormvloedkering en weer terug. Inschrijven kan via www.mtbbeachrace.nl .

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.