Volledig scherm
Eren Yildizturan (rechts op archiefbeeld in actie voor VC Vlissingen) scoorde dinsdagavond twee keer tegen zijn oude club. © Ruben Oreel

Zeeuwse Dordt-spelers doen Vlissingen pijn

DORDRECHT - De voetballers van VC Vlissingen moesten dinsdagavond een nederlaag incasseren tegen Jong FC Dordrecht. De Zeeuwse hoofdklasser verloor in Dordrecht met 5-2.

Met name twee Zeeuwse spelers deden Vlissingen pijn. Eren Yildizuran scoorde twee keer voor Jong FC Dordrecht en Ralph de Kok één keer.

Yildizturan kwam vorig seizoen nog uit voor Vlissingen (eerst voor de zondagtak, na de winterstop voor de zaterdagtak). Hij zou dit seizoen weer voor het zondagteam gaan spelen, maar zwichtte voor een aanbieding van FC Dordrecht.

Ralph de Kok, oud-jeugdspeler van JVOZ en Kloetinge, werd afgelopen seizoen kampioen met Dordrecht onder 19 en koos vervolgens voor een overstap naar Goes. De verdediger kwam daar echter op terug en speelt komend seizoen met Jong FC Dordrecht in de beloftecompetitie.

Dit Zeeuwse tweetal liet zich dinsdagavond dus zien tegen hun provinciegenoten. Yildizturan zorgde voor de Dordtse 2-1 en 4-1, terwijl De Kok tussendoor voor de 3-1 zorgde.

Na een kwartier had Steve Schalkwijk voor Vlissingen de 1-1 gemaakt uit een verre inworp. Halverwege de tweede helft gebruikte Jarreau Manuhuwa zijn specialiteit (zijn schotkracht) voor de 5-2, wat ook de eindstand werd.

  1. De Nooijer keert zoals verwacht terug in wedstrijdselectie FC Dordrecht

    De Nooijer keert zoals verwacht terug in wed­strijd­se­lec­tie FC Dordrecht

    DORDRECHT - Bradley de Nooijer maakt deel uit van de wedstrijdselectie van FC Dordrecht voor de uitwedstrijd van vanavond tegen Fortuna Sittard. De verdediger en zoon van trainer Gérard de Nooijer leek deze zomer te vertrekken bij FC Dordrecht, maar keerde vorige week weer terug op het veld. Twee dagen na het vertrek van technisch directeur Marco Boogers werd duidelijk dat De Nooijer (19) er tegen Fortuna Sittard gewoon bij is. Julius Bliek, die deze zomer overkwam van Kloetinge, zit ook bij de selectie.
  2. Saïd Bouzambou keert terug op het oude nest

    Saïd Bouzambou keert terug op het oude nest

    VLISSINGEN - De planning was dat hij dit seizoen gewoon weer voor FT Antwerpen zou spelen, tot Saïd Bouzambou half juni ineens te horen kreeg dat hij moest vertrekken bij de Belgische topclub. De Vlissinger ging vervolgens voor een kort avontuur naar Indonesië, om uit te komen voor Vamos Mataram. Eenmaal terug in Nederland legde hij de aanbiedingen van verschillende clubs naast elkaar en maakte hij een verrassende keuze: Bouzambou keert terug bij Groene Ster Vlissingen.