Nancy van de Ven na haar gewonnen wedstrijd
Volledig scherm
Nancy van de Ven na haar gewonnen wedstrijd © Roeland van Vliet

Van de Ven wint op blubberbaan in Assen (video)

ASSEN - Motorcrossster Nancy van de Ven heeft zondag de tweede manche van de Grand Prix van Assen gewonnen. De Vlissingse werd daarmee, na haar vijfde plaats van zaterdag, tweede in de laatste WK-wedstrijd van het seizoen en ook tweede in de eindstand van het WK.


Zondag was er een uur voor de wedstrijd een enorme hoosbui over Assen getrokken. Daardoor lagen er grote plassen op het circuit. De rijdsters hadden daar grote moeite mee, ze vielen met bosjes. Alleen Nancy van de Ven en Courtney Duncan konden zich aan de misere onttrekken. Zij bleven lang overeind. Maar aan het eind ging de Nieuw-Zeelandse, die op kop lag, toch voor de bijl. De Vlissingse passeerde haar en won de race.

ASSEN - Motorcrossster Nancy van de Ven heeft zondag de tweede manche van de Grand Prix van Assen gewonnen. De Vlissingse werd daarmee, na haar vijfde plaats van zaterdag, tweede in de laatste WK-wedstrijd van het seizoen en ook tweede in de eindstand van het WK. Meer lezen? www.pzc.nl/1.6305222
  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.