Winnaar van de editie 2016 Tim Pleijte (links) en samensteller en PZC-journalist Maurice Steketee met het nieuwe Kustmarathonboek.
Volledig scherm
Winnaar van de editie 2016 Tim Pleijte (links) en samensteller en PZC-journalist Maurice Steketee met het nieuwe Kustmarathonboek. © Ruben Oreel

Pleijte zal in 2017 Kustmarathon-titel verdedigen

ZOUTELANDE - Atleet Tim Pleijte zal in oktober 2017 zijn Kustmarathon-titel verdedigen.

Dat zei de Vlissinger donderdagavond bij de presentatie van het Kustmarathonboek 'Me douwe deu' in Zoutelande. Dit is een uitgave van de PZC.

Pleijte won een kleine twee maanden geleden voor de eerste maal de Kustmarathon. Hij liep het parkoers van Burgh naar Zoutelande in 2.36.14 uur. De Tsjechische Radka Churanova was de snelste vrouw in 3.05.32.

De tegel waar de namen van de twee winnaars traditioneel op staan, werd donderdag eveneens onthuld. Deze moet nog wel een plaats krijgen op de boulevard van Zoutelande.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.