Halve van Westenschouwen
Volledig scherm
Halve van Westenschouwen © Roeland van Vliet

Pleijte klopt De Kok in Halve van Westenschouwen

BURGH-HAAMSTEDE - De Vlissingse atleet Tim Pleijte heeft zaterdag de dertigste editie van de Halve van Westenschouwen gewonnen.

De trailspecialist kwam na 21 kilometer binnen in 1.11.57 uur en zat daarmee zo'n 40 seconden boven het parkoersrecord van Erwin Harmes. Martijn de Kok uit Heinkenszand finishte als tweede op 1.13.31. De twee werkten de eerste 13 kilometer eendrachtig samen, maar daarna koos Pleijte het hazenpad. Bij de vrouwen zegevierde Amy van den Broek uit Breda. Zij finishte in 1.20.05. Tweede werd Leonie Ton uit Wissenkerke. De halve marathon maakte deel uit van de Zeeuwse Hardloopdriedaagse. Zondag is daarvan het afsluitende onderdeel, een strandloop nabij Domburg. Erwin Adan staat eerste in de tussenstand. Hij won vrijdag een tijdloop over 5 kilometer en werd zaterdag vijfde op de Halve van Westenschouwen.

  1. Lammers: 'Duel met Telstar maakt duidelijk dat IJzendijke meer kan'

    Lammers: 'Duel met Telstar maakt duidelijk dat IJzendijke meer kan'

    IJZENDIJKE – Ze had er vooraf een hard hoofd in. ,,Ik dacht: als het onder de tien blijft doen we het niet slecht’’, vertelde Rosanne Lammers dinsdagavond iets na tienen. Ze deed dat met een tevreden gevoel, want de voetbalsters van IJzendijke moesten pas laat echt het hoofd buigen voor eredivisionist Telstar. De hoofdklasser verloor in de achtste finale van de KNVB beker met 1-3 van de ploeg uit Velsen-Zuid en dat was geen schande.