archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © ThinkStock

Osse steelt de show met Max Equyine's Hiorada

VROUWENPOLDER - Met twee fraai gereden proeven stal Maxime Osse zondag in de dressuurwedstrijd van de RV Sé-Ros de show.

De Heinkenszandse heeft op het ogenblik een paar talentvolle viervoeters op stal. Max Equyine's Hiorada is er één van. En het klikt tussen Osse en de vosmerrie.

Ze liep in de klasse L1 in de arena van De Eendracht in Vrouwenpolder met de Apache dochter naar scores van 69,16 en 70,66 procent. De combinatie toonde zich daarmee heer en meester.

Angelina Cevaal uit Rithem eindigde in de eerste proef met de merrie Gytaniki als tweede (68.00 procent). In tweede omloop eiste Laura Vuik met de vosmerrie Hosaline die plaats op (64,50%).

In de in handicap verreden klasse Z wisselden Jose Dingemanse en Sonja de Feiter stuivertje. Dingemanse (Koudekerke) liep in de warmloopronde met de ruin Edison naar de overwinning (64,11%). In de herkansing stuurde De Feiter (Burgh-Haamstede) de merrie Avarelle naar de eerste stek (63,38%).

Claudia Witte uit Vrouwenpolder liep in M1 met de merrie Fenna naar twee afgetekende overwinningen (69,66 en 69,11%). Iris Verreijt uit Aagtekerke eindigde in de eerste manche als tweede (66,50%). In de tweede manche was die plaats een prooi voor de Middelburgse Dewy Lems en de merrie Uvita (67.50%).

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.