Jordan Kersten.
Volledig scherm
Jordan Kersten. © Johan van der Heijden

Oemoemenoe-rugbyer Kersten bij voorselectie Oranje

MIDDELBURG - Jordan Kersten, speler van de Middelburgse ereklasser Oemoemenoe, zit voor het eerst in de voorselectie van het Nederlands team.

De groep bestaat nu nog uit dertig spelers en wordt kort voor de interland van 5 november tegen Oekraïne teruggebracht naar zo'n 23 man.

Oranje begint over een maand aan de EK-kwalificatiereeks. Het treft in de poule ook nog Moldavië, Portugal, Zwitserland en Polen.

Aanvankelijk zat ook Leroy Kersten bij de voorselectie. Hij is echter geblesseerd geraakt aan zijn knie. Ook voor Oemoemenoe is hij daardoor enige tijd niet beschikbaar.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.