Volledig scherm
Nancy van de Ven. © Roeland van Vliet.

Motorcross: Van de Ven valt twee keer en kan wereldtitel vergeten (video)

ASSEN - Motorcrossster Nancy van de Ven kan geen wereldkampioene meer worden.

De achttienjarige Vlissingse werd zaterdagmiddag in de eerste manche van de Grand Prix van Assen vijfde, terwijl de Francaise Livia Lancelot als vierde over de meet kwam. Lancelot liep daardoor een puntje uit in het klassement en weet dat ze bij de tweede manche van zondag niet meer te passeren is. Zij is dus al wereldkampioene.
Voor Van de Ven ging het op het verbouwde TT-circuit al in de eerste bocht mis. De Zeeuwse maakte een slippertje en lag meteen laatste. Haar inhaalrace was zeer indrukwekkend. Elke ronde haalde ze vrouwen in en uiteindelijk stond ze op het punt om ook Lancelot in te halen. Maar toen maakte ze weer een foutje. Daarmee was de kans op de wereldtitel verkeken.
Ze weet zich echter wel verzekerd van de tweede plaats in de eindstand. Ze is namelijk niet meer in te halen door de nummer drie.
Ondanks haar tegenvallende manche is Van de Ven in Assen zeer geliefd. Ze werd door duizenden aangemoedigd. En bij de camper van de familie Van de Ven staan vele supporters in de rij voor petjes en handtekeningen.

  1. Van Drongelen geniet na van sterk debuut bij HSV

    Van Drongelen geniet na van sterk debuut bij HSV

    HAMBURG - Rick van Drongelen voelde zondag aan zijn lichaam dat zijn debuut in de Bundesliga er flink had ingehakt. De pas 18-jarige verdediger verruilde tweeënhalve week geleden Sparta voor HSV en begon zaterdag in de eerste competitiewedstrijd meteen in de basis. De jeugdinternational maakte de negentig minuten vol, won met HSV van Augsburg (1-0) en kreeg goede kritieken. ,,Het was echt een belevenis, de adrenaline schoot door mijn lichaam’’, vertelde Van Drongelen.