Nancy van de Ven.
Volledig scherm
Nancy van de Ven. © Roeland van Vliet.

Motorcross: Van de Ven boos over stopzetten toelage NOC*NSF

VLISSINGEN - De Vlissingse motorcrossster Nancy van de Ven heeft in 2017 geen A-status meer bij sportkoepel NOC*NSF. Dat houdt in dat ze vanaf 1 januari ook geen stipendium meer krijgt. Dat is een maandelijkse toelage - een vervangend inkomen - van zo'n 800 euro.

NOC*NSF richt zich nog meer dan voorheen op de olympische sporten. Voor het motorcrossen voor vrouwen is geen geld meer. ,,NOC*NSF heeft aangegeven dat het geen topsport is", legde de negentienjarige Van de Ven gisteren uit. ,,Wat de oplossing is? Pfff, meer werken, denk ik. Maar ja, dat is niet te combineren met de topsport waar ik wel degelijk aan doe."

Wereldkampioene

Van de Ven wil in 2017 wereldkampioene worden. Haar seizoen begint in het voorjaar in Indonesië. Dit jaar eindigde de Yamaha-rijdster als tweede. Afgelopen zondag kwam de Vlissingse nog goed voor de dag bij de Red Bull Knock-Out in Scheveningen. Ze lag als eerste vrouw toen ze met pech uitviel.

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.