Volledig scherm

Medailleregen voor Zeeuwse turners en turnsters in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Bij de individuele regionale springkampioenschappen in Bergen op Zoom kwamen verschillende Zeeuwse turners en turnsters in actie op de onderdelen minitrampoline pegases, airtumbling en minitrampoline.

Turn'87 uit Oostburg en MTV uit Middelburg gingen met meerdere medailles naar huis. De club uit Zeeuws-Vlaanderen was goed voor 23 medailles, terwijl MTV er twaalf won.

In het hoogste niveau A pakte Turn'87 met Anouk Engelen drie prijzen. Goud was er voor haar op de dubbele minitrampoline en minitrampoline. Op airtumbling werd ze derde. Bij de jeugd A was Randy Verheije de beste bij de minitrampoline, dankzij een mooie anderhalve schroef en dubbele salto. Peer van Eenennaam en Lauren Huisman mochten op de dubbele minitrampoline A het goud meenemen. Verder waren er nog vele ereplaatsen voor springers in het B- en C-niveau.

Bij het nieuwe onderdeel microteamgym waren de teams goed voor drie prijzen. Het jongensteam B en juniorenmixteam B pakten goud, terwijl het meisjesteam C een tweede plaats behaalde.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.