Niels Mesu.
Volledig scherm
Niels Mesu. © Ruben Oreel

Marathonschaatser Niels Mesu derde bij seizoensopening in Amsterdam

AMSTERDAM - Schaatser Niels Mesu is zaterdagavond bij de eerste marathon van het seizoen, op de Jaap Edenbaan in Amsterdam, derde geworden.

Hij moest in de eindspurt zijn meerdere erkennen in Arjan Stroetinga en Fabio Francolini. De bronzen plek was het maximaal haalbare, aangezien Mesu niet bekend staat als een sprinter.

De 24-jarige Middelburger, die nu rijdt voor AB Transport Group, maakte zich met elf anderen al vroeg los van het peloton. Na zo'n 25 van de 125 rondes pakte de kopgroep een ronde voorsprong op het peloton.

Daarna waren er nog wel pogingen van anderen om ook zo'n voordeeltje te pakken, maar zij zagen dat allemaal mislukken.

Uiteindelijk moest het peloton na 115 rondes afsprinten en bleven er elf rijders - één van de koplopers was weggevallen - over voor de eindzege. Voortdurend probeerden er schaatsers weg te komen, maar die pogingen gingen de mist in. Er kwam dus een sprint en daarin boekte Niels Mesu meteen aan het begin van het seizoen een mooi resultaat.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.