archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

Johnny de Leeuw blijft ongeslagen in ZK dammen

‘S-GRAVENPOLDER - Johnny de Leeuw heeft zaterdag ook zijn tweede partij in het Zeeuws damkampioenschap gewonnen.

De Goesenaar zag tegen Jan Flikweert zijn voordeel langzaam groeien. Hij ontketende een sterke aanval over rechts, haalde een dam en won moeiteloos.

Hans van Akkeren, Kees Rijk en Jos de Wild hebben in de tussenstand één punt achterstand op de koploper. Van Akkeren en De Wild hielden elkaar in een klassieke partij op remise en Kees Rijk boekte in een enerverend duel hetzelfde resultaat tegen Aart Slager.

Arjo Kousemaker, op papier de belangrijkste concurrent van Johnny de Leeuw, begon het toernooi goed. Na een grove blunder van Wim Koppejan op zet 25 won hij een schijf en uiteindelijk ook de partij.

In de promotieklasse zijn er na de tweede ronde drie koplopers: Frans Blaas, Jan Grim en Jouke van 't Padje.

Hoofdklasse: W.Koppejan-A.Kousemaker 0-2; J.van Akkeren-J.de Wild 1-1; J.de Leeuw-J.Flikweert 2-0; C.Rijk-A.Slager 1-1. Stand: 1. De Leeuw 2-4; 2. Van Akkeren, Rijk en De Wild 2-3; 5. Kousemaker 1-2; 6. Slager 2-1; 7. Louwerse 1-0; 8. Flikweert en Koppejan 2-0.

Promotieklasse: J.Grim-S.Schot 2-0; T.Oosthoek-J.van 't Padje 1-1; N.de Winter-J.Koppejan 1-1; L.van den Broeke-E.Frederiks 0-2; F.Blaas-J.van den Ouden 1-1; R.Dusebout-J.van de Velde uitgesteld. Stand: 1. Blaas, Grim en Van 't Padje 2-3; 4. Dusebout 1-2; 5. Frederiks, Koppejan, Oosthoek, Van den Ouden en De Winter 2-2; 10. Van de Velde 1-1; 11. Van den Broeke en Schot 2-0.