Roy Hendriksen.
Volledig scherm
Roy Hendriksen. © VI-Images

Hendriksen heeft met Helmond Sport nog zicht op Bronzen Stier

VLISSINGEN - De Middelburgse Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen heeft nog altijd uitzicht op de tweede periodetitel in de Jupiler League. Na zeven speelronden in de tweede periode bezet hij met zijn ploeg met zestien punten de tweede plaats.

VVV-Venlo staat eveneens op zestien punten en heeft een beter doelsaldo, maar heeft al een periodetitel. Hendriksen heeft met Helmond Sport dus nog volop zicht op de Bronzen Stier en het ticket voor de nacompetitie.

Vrijdagavond gaat Helmond Sport op bezoek bij FC Eindhoven (aftrap 20.00 uur). VVV neemt het op tegen het Telstar van Goesenaar Thomas van den Houten, die na het thuisduel met SC Cambuur (0-3-nederlaag) in Velsen-Zuid werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Istvan Bakx en Tom Boere nemen het met FC Oss op tegen De Graafschap. Laatstgenoemde is bezig aan een topseizoen en trof al zestien keer doel. De Terneuzenaar is daarmee topscorer van de Jupiler League.

Goesenaar Thomas van den Houten (Telstar) wacht vrijdagavond een uitduel met VVV-Venlo, terwijl FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer en zoon Bradley het in eigen huis opnemen tegen FC Den Bosch.

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.