Volledig scherm
© ThinkStock

Halve finale eindstation voor De Bruijn

OOSTERHOUT - Jean Paul de Bruijn is in de derde Grand Prix driebanden van dit jaar op één punt verwijderd gebleven van een plaats in de finale.


Na een uitstekend toernooi werd de halve finale tegen Glenn Hofman, oud teamgenoot bij Dallinga, zijn Waterloo. Heel lang zag het ernaar uit dat de Hulstenaar ook deze partij naar zich toe zou trekken. Na 23 beurten leidde hij op het oog comfortabel met 30-23 en na een serie van 6 met 36-27. Nog vier caramboles te gaan en de buit leek binnen. Echter van dan af ging het mis met de Zeeuwse biljarter. Hofman betrok de verdedigende stelling en liet weinig kansen meer liggen en scoorde zelf met kleine beetjes tegelijk wel. Twaalf beurten op rij keerde De Bruijn vergeefs terug van de tafel. Het werd 36-35, 36-38 en 36-40. De Bruijn deed er in de na beurt alles aan maar kwam niet verder dan drie punten, waarmee zijn lot was bezegeld, 39-40 na 41 beurten. Na het toernooi in Vlaardingen eerder dit jaar werd het zijn tweede gemiste kans op een finaleplaats.

  1. 'In één seconde' veranderde alles voor FC Twente-spits De Jager

    'In één seconde' veranderde alles voor Zeeuwse FC Twente-spits De Jager

    ENSCHEDE - Het prikbord in het appartement van Ruben de Jager hangt vol met kaartjes en foto’s. Eén kaart springt meteen in het oog, van zijn jongste zusje. Liza schrijft dat ze van hem houdt, dat ze supertrots op hem is en haar grote broer mist. Die grote broer woont al vijf jaar in Enschede, aan de andere kant van Nederland, en heeft het soms zwaar. Zeker door de knieblessure die de aanvaller van FC Twente heeft opgelopen. Maar Ruben de Jager weet wat hij wil, werkt hard en houdt zijn droom levend. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik het ga maken.’’