Groene Ster-coach Hicham Benhammou
Volledig scherm
Groene Ster-coach Hicham Benhammou © archief Paul ten Hacken

Groene Ster moet het seizoen zonder El Allouchi afmaken

VLISSINGEN - Groene Ster Vlissingen kan dit seizoen geen beroep meer doen op Najib El Allouchi.

De oud-international uit Tilburg, die deze zomer overkwam van 't Knooppunt, speelde één competitiewedstrijd voor de Zeeuwse eredivisionist en daar gaan dit seizoen geen duels meer bij komen. El Allouchi kreeg in september te horen dat hij voor tien maanden geschorst werd, nadat hij een rode kaart had gekregen in het veldvoetbal.

Rode vlag

De aanvaller kreeg het tijdens het duel tussen de amateurs van PSV en zijn club FC Eindhoven aan de stok met een tegenstander, die ook rood kreeg. Vervolgens kwam er publiek op het veld, waarna het duel werd gestaakt. El Allouchi ging in beroep tegen de straf, was lopende het onderzoek en het beroep geschorst en heeft nu te horen gekregen dat zijn straf (vijftien maanden schorsing, waarvan vijf voorwaardelijk) blijft staan. Groene Ster kan daardoor dit seizoen geen beroep meer op hem doen. "Het is heel jammer, maar we veranderen er niets meer aan", zegt Groene Ster-coach Hicham Benhammou. "We moeten het doen met de jongens die wel beschikbaar zijn."

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.