Volledig scherm
© Lex de Meester

Gelijkspel Oemoemenoe bij Cas RC

CASTRICUM - De rugbyers van Oemoemenoe hebben in de achtste ronde van de ereklasse met 22-22 gelijkgespeeld bij Cas RC, de meervoudig landskampioen uit Castricum.

Door deze remise tegen de nummer drie handhaaft de Middelburgse ploeg, die voorafgaand het duel vierde stond, zich in het linkerrijtje.

Het is voor het team van de Ierse trainer Simon FitzGerald belangrijk dat Oemoemenoe bij de eerste zes blijft staan voor de winterstop. Dan plaatsen de zwart-witten zich voor het eerst in de clubgeschiedenis voor de kampioenspoule.

Oemoemenoe kwam in Noord-Holland met 3-10 voor, maar zag de voorsprong daarna veranderen in een achterstand. Na de 17-10 veerde de Middelburgse equipe toch weer op.

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.