Volledig scherm
© ANP

Erik Boer troeft Mick van Dijke af in ATB-wedstrijd Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - De rechtstreekse confrontatie tussen de twee jonge Zeeuwse mountainbikers Erik Boer uit Wolphaartsdijk en Mick van Dijke uit Wissenkerke is zaterdag op overtuigende wijze gewonnen door eerstgenoemde. Op het parkoers De Schelphoek nabij Wolphaartsdijk is het nimmer een echt duel om de eerste plaats geworden.

Boer kwam al snel aan de leiding en finishte uiteindelijk met een voorsprong van 26 seconden op Van Dijke.

Natuurlijk was het zaterdag een aantrekkelijke wedstrijd op het parkoers in Wolphaartsdijk. Twee jonge renners die op nationaal niveau ook een behoorlijk woordje meespreken, probeerden elkaar af te troeven. Daarin moest Mick van Dijke ruiterlijk toegeven dat hij ,,nog te weinig kracht heeft om Erik Boer te kloppen. Die is vooralsnog te sterk, maar ik weet dat ik nog moet en kan groeien. Vandaag was Erik Boer gewoonweg nog te sterk voor me."

De eerste wedstrijd om de Zeeuwse ATB Wintercompetitie, vorige week in Wemeldimge, had Van Dijke nog de zege opgeleverd. Voor Erik Boer was het voor eigen publiek dus zijn eerste zege en wellicht gaat hier ook bij blijven. ,,Ik rij vooral nationaal en internationale wedstrijden, maar voor Wolphaartsdijk heb ik een uitzondering gemaakt omdat ik hier vandaan kom en het is wel eens leuk zo'n wedstrijdje."

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Didi de Vries uit Wilhelminadorp en Danny Sleeckx was opnieuw oppermachtig bij de veteranen.

Senioren: 1. Erik Boer (Wolphaartsdijk), 2. Mick van Dijke (Wissenkerke), 3. Bart Claeys (B), 4. Marijn Vermue (Nisse), 5. Gillian de Visser (Wemeldinge), 6. Edzard van Ewijk (Wolphaartsdijk), 7. Joppe de Vries (Wilhelminadorp), 8. Nick de Rijke (Hulst), 9. Willem-Jan Koeman (Wissenkerke), 10. Jan-Piet Saman (Rilland).

Vrouwen: 1. Didi de Vries (Wilhelminadorp), 2. Mieke de Craene (B), 3. Astrid den Herder (Goes), 4. Christel Janssen (Amsterdam), 5. Carine Neyt (B).

Veteranen: 1. Danny Sleeckx (B), 2. Franky Taelman (B), 3. Dirk Verstraate (Middelburg), 4. Kees Reijnhout (Wolphaartsdijk), 5. Kurt Vanhaverbeke (B).

Jeygd. 15/16 jaar: 1. Koen Reijnhout (Wolphaartsdijk). 13/14 jaar: 1. Rowdy Reunis (Hulst). 11/12 jaar: 1. Bart Kastelein (Burgh-Haamstede). 9/10 jaar: 1. Rob Kastelein (Burgh-Haamstede). T/m 8 jaar: 1. Maik Tazelaar (Colijnsplaat).

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.