Volledig scherm
Dirk Boehlé (links) © Ruben Oreel

Dirk Boehlé keert terug op het internationale podium

YANTAMY - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst en zijn partner Steven van de Velde komen weer in actie op de Europese tour. Het duo plaatste zich donderdag voor het hoofdtoernooi in het Russische Yantarny.

Het duo versloeg in de eerste kwalificatieronde een Tsjechisch duo met 2-0 (21-14, 21-14). In de tweede ronde werd een Russisch tweetal met (22-20, 24-22). ,,Vooral de Russen waren een erg sterk team”, zei Boehlé na afloop. ,,We zijn erg blij met deze overwinning.”

De kwalificatie betekent voor de beachvolleyballers hun rentree op het mondiale podium. Hulstenaar Boehlé kende de afgelopen jaren veel tegenslagen. De hereniging met Van der Velde in mei leverde direct nationale successen op, maar kwalificatie voor een internationaal event bleef nog uit. 

  1. De Nooijer keert zoals verwacht terug in wedstrijdselectie FC Dordrecht

    De Nooijer keert zoals verwacht terug in wed­strijd­se­lec­tie FC Dordrecht

    DORDRECHT - Bradley de Nooijer maakt deel uit van de wedstrijdselectie van FC Dordrecht voor de uitwedstrijd van vanavond tegen Fortuna Sittard. De verdediger en zoon van trainer Gérard de Nooijer leek deze zomer te vertrekken bij FC Dordrecht, maar keerde vorige week weer terug op het veld. Twee dagen na het vertrek van technisch directeur Marco Boogers werd duidelijk dat De Nooijer (19) er tegen Fortuna Sittard gewoon bij is. Julius Bliek, die deze zomer overkwam van Kloetinge, zit ook bij de selectie.
  2. Saïd Bouzambou keert terug op het oude nest

    Saïd Bouzambou keert terug op het oude nest

    VLISSINGEN - De planning was dat hij dit seizoen gewoon weer voor FT Antwerpen zou spelen, tot Saïd Bouzambou half juni ineens te horen kreeg dat hij moest vertrekken bij de Belgische topclub. De Vlissinger ging vervolgens voor een kort avontuur naar Indonesië, om uit te komen voor Vamos Mataram. Eenmaal terug in Nederland legde hij de aanbiedingen van verschillende clubs naast elkaar en maakte hij een verrassende keuze: Bouzambou keert terug bij Groene Ster Vlissingen.