Archief: zaalvoetbal
Volledig scherm
Archief: zaalvoetbal © ThinkStock

Zaalvoetbal weg uit Den Dullaert Hulst

HULST - Een slechte hygiëne, slechte service, vieze wc's en slechte ontvangst van uitteams.

Het zijn de redenen waarom Zaalvoetbalvereniging Hulst Den Dullaert in Hulst na ruim dertig jaar als speellocatie heeft ingeruild voor de Hontenissehal in Kloosterzande.

De zaalvoetballers speelden sinds de oprichting in de sporthal van het gemeenschapscentrum. Een woordvoerder van de vereniging is duidelijk: "We waren er helemaal klaar mee! Er was achterstallig onderhoud, de schimmel zat op de deuren, de wc's stonken. Je moet er een halfuur wachten op een cola." Daar had de vereniging nog wel enigszins begrip voor. "Er liep één personeelslid. Die moest de telefoon aannemen, conciërge en ehbo'er spelen en frikadellen bakken."

Ook handbalvereniging Novitas is gedeeltelijk uitgeweken naar Kloosterzande. Vooral noodgedwongen, omdat de club meer teams heeft gekregen en wel moést. Den Dullaert is 'nog niet' verlaten. "Want we willen graag in Hulst blijven", zegt Erwin Bel. "Maar we zijn niet blind. Het is er niet schoon. We moeten voor aanvang van wedstrijden zelf de vloer vegen." Bovendien vindt het bestuurslid het opzienbarend dat zijn club regelmatig thuiswedstrijden in Terneuzen moet spelen, omdat de sporthal bezet is. "De planning klopt niet. Wij moeten uitwijken voor een rommelmarkt in de sporthal. Een sporthal is bedoeld voor sporten."

De klachten van de zaalvoetbal- en handbalclub staan niet op zich. Het zijn exact de redenen waarom eerder onder meer zaalvoetbalteams Huzavo en Wentzler-Pauwels en Fotoclub Hulst de deur van Den Dullaert achter zich dicht trokken.

Volgens voorzitter en directeur Jan van Puyvelde van Den Dullaert heeft het bestuur juist daarom stappen ondernomen, na de commotie van begin dit jaar. "We hebben alles opgedreven. Nog meer controle op de toiletten en de sporthal schoonmaken. Er is altijd personeel. We herkennen ons dus absoluut niet in die klachten." Daarnaast verklaart hij dat de zaalvoetballers vertrokken 'omdat ze een goedkopere prijs voor trappistenbier wilden'. "We hebben de prijs niet voor hen aangepast."