Nieuwstraat, Terneuzen
Volledig scherm
Nieuwstraat, Terneuzen © Google Streetview

Invulling Nieuwstraat-Zuid in Terneuzen nog niet echt concreet

TERNEUZEN - De invulling van Nieuwstraat-Zuid in de binnenstad van Terneuzen komt weliswaar dichterbij, maar heel concreet zijn de plannen nog niet. Omwonenden en andere belangstellenden kregen maandagavond tijdens een informatieavond in het stadhuis te horen dat er enkel 'een vlekkenplan' op tafel ligt.

De gemeente, de architect en aannemer Van der Poel gaan de plannen, als de gemeenteraad dat in november goed vindt, verder uitwerken in samenspraak met woonstichting Clavis (tien duplexwoningen) en de instelling voor psychiatrische zorg Zeeuwse Gronden (kantoren, ateliers, restaurantje en winkel). Er kan nog op alle mogelijke manieren geschoven worden met de schetsen, verzekerde gemeentelijk projectleider Michel de Vos naar aanleiding van vragen en suggesties van de tientallen belangstellenden die zich in de Burgerzaal hadden verzameld.

De Vos benadrukte dat één ding vast staat: het monumentale 200 jaar oude pand Nieuwstraat 20 blijft behouden en gaat in de verkoop. Vice-voorzitter Adri Tholens van het Schoolmuseum (Rijksmonument) op de hoek van de Nieuwstraat-Korte Kerkstraat pleitte niet voor het eerst voor het vrijhouden van de omgeving van het museumgebouw; het mag niet uit het zicht raken door belendende nieuwbouw.

De 'pauperpanden' worden voorjaar 2018 gesloopt. Eind dat jaar is alles klaar.

Enkele aanwezigen vroegen ook extra aandacht voor Nieuwstraat-Noord, waar zich voornamelijk horeca bevindt.