Volledig scherm
© Thinkstock

Dorpsraden: enquête tweede woningen was knip- en plakwerk

GROEDE - De enquête onder de Sluise bevolking naar de gevolgen van het afschaffen van de tweede woningverordening is plak- en knipwerk en de verspreiding ervan was slecht geregeld. Bovendien is de inhoud achterhaald. Dat vinden de dorpsraden van Groede, Cadzand en Zuidzande.

De gemeente Sluis evalueert momenteel het afschaffen van de verordening, waardoor het sinds drie jaar is toegestaan om huizen te kopen en gebruiken als tweede woning. Dorpsraden zijn al lang kritisch over de manier waarop de evaluatie plaatsvindt. Ze richten hun pijlen nu op de enquête die inwoners vorige maand konden invullen.

"Inhoudelijk klopte er maar weinig van", zegt de Groese dorpsraadbestuurder Hans van de Geer. "Vragen zaten vreemd in elkaar, het leek wel knip- en plakwerk. We hebben onze hulp aangeboden, maar daar is nauwelijks gebruik van gemaakt."

Het onderwerp blijft ook Sluise raadsleden bezighouden. Wim Huigh (D66) constateerde tijdens een commissievergadering dat er blunders zijn gemaakt. Arnold Scheppers (D&T) stelde schriftelijke vragen aan B en W. Hij vraagt zich af waarom gekozen is voor een online vragenlijst, en waarom de enquête alleen per huishouden kon worden ingevuld en niet per persoon. Het raadslid wil ook weten of iedereen de uitnodiging om de enquête in te vullen, wel in de bus heeft gehad.