Jannis Brevet (rechts) aan het werk in de keuken van Inter Scaldes.
Volledig scherm
Jannis Brevet (rechts) aan het werk in de keuken van Inter Scaldes. © Marcelle Davidse

Ook GaultMillau zet restaurant Inter Scaldes in Kruiningen op de eerste plek

KRUININGEN - Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen voert de Nederlandse GaultMillau-lijst aan.

Inter Scaldes veroverde vorige week ook de eerste plaats in de restaurantgids Lekker500. Het restaurant met twee Michelin-sterren krijgt opnieuw 19,5 punten van de Franse restaurantgids. Ook De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle, beide driesterrenrestaurants, behalen 19,5 punten. In de Top100 staat De Kromme Watergang in Hoofdplaat (twee sterren) op de vijfde plek met 18,5 punten. Pure C (één ster) in Cadzand-Bad bezet plaats negentien met 17,5 punten. Op plek 40 staat Spetters (één ster) in Breskens en op 41 prijkt De Vierbannen in Ouwerkerk. Beiden krijgen 16 punten, net als Hemelrijk in Hulst, La Trinité (één ster) in Sluis, Katseveer (één ster) in Wilhelminadorp en Meliefste in Wolphaartsdijk.

Maandagavond reikte GaultMillau in Utrecht verschillende awards uit. Sidney Schutte uit Nieuw- en Sint Joosland werd uitgeroepen tot Chef van het jaar. Schutte is chef van Waldorf Astoria Amsterdam en chef van tweesterrenrestaurant Librije's Zusje in Amsterdam. Thijs en Anuschka Meliefste, eigenaren van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk, grepen naast het eremetaal.Ook chef-kok Thomas d'Hooghe van restaurant Hemelrijk in Hulst viel buiten de prijzen. Thijs Meliefste en Thomas d'Hooghe waren met drie anderen genomineerd voor de award Talentvol chef van het jaar 2017, Anuschka Meliefste voor Gastvrouw van het jaar.