Volledig scherm
Neergestorte paraglider in de duinen van Zoutelande © Frans Bosscha

Twee paragliders neergestort in Zoutelande

ZOUTELANDE - Twee paragliders zijn zaterdag naar beneden gekomen in Zoutelande.

De eerste paraglider stortte zaterdagmorgen neer, en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

In eerste instantie werd er een brandweervoertuig op de melding afgestuurd, maar die bleken niet meer nodig. Ook een tweede ambulance en de strandjeep van de Reddingsbrigade konden terugkeren naar hun post.

Tweede

Iets na het middaguur kreeg Veiligheidsregio Zeeland nogmaals een melding van een neergestorte paraglider, ditmaal in de duinen aan de Duinweg. In dit geval werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Het ambulancepersoneel onderzocht de paraglider op de plek waar deze terecht is gekomen. Vervolgens is de paraglider door de brandweer naar de weg bovenop het duin gebracht, waar een ambulance klaarstond. Hij werd ook naar het ziekenhuis gebracht. Alle opgeroepen hulpvoertuigen zijn weggestuurd.

Volledig scherm
Neergestorte paraglider in de duinen van Zoutelande © Frans Bosscha
Volledig scherm
© Frans Bosscha
  1. Vaders en dochters
domineren sjezenrijden

    Vaders en dochters domineren sjezenrijden

    AAGTEKERKE - Een weekend boordevol folklore werd vrijdagavond afgetrapt door de Aagtekerkse Ringrijders Vereniging. Zij reden met negen sjezen een wedstrijd over 60 beurten. Natasja de Buck en haar vader Lou Louws wonnen deze wedstrijd. Zij waren de enige die 59 van de 60 ringen staken. Patty en Helm Brouwer (vader en dochter) en Christel van Leeuwen werd met haar vader Rinus Moens derde. De Boerenronde werd gewonnen door vader en dochter Moens en de rode lantaarn door Johan van de Broeke met zijn dochter Nadja. Voer voor een lied van Marco Borsato heren(Dochters).