archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Tennisvereniging De Stoof kan straks doorspelen

KOUDEKERKE - De Koudekerkse tennisvereniging de Stoof investeert fors in vier nieuwe banen. Geen gravel maar kunststof zodat er straks ook in de winter getennist kan worden. - Het eerste oliebollentoernooi in de geschiedenis van tennisvereniging De Stoof in Koudekerke kan zo maar bewaarheid worden.

Half december wil de club de vier nieuwe all weather-banen feestelijk openen vertelt verenigingsvoorzitter Ivo van der Velde.

De aanleg van de vier gravelkleurige kunststofbanen begint maandag. Ze vervangen de huidige gravelbanen. De vereniging steekt 60.000 euro in de zogenoemde smashcourtbanen. Die vervanging kost rond de 170.000 euro, dus de Stoof moet een deel lenen. De gemeente Veere stelt zich garant voor de helft van die lening. Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) geeft een borgstelling voor de andere helft.

Van der Velde: "Groot voordeel van de kunststofbanen is dat er ook bij slecht weer op gespeeld kan worden. Op gravel bleven bijvoorbeeld de plassen echt staan. De nieuwe banen zijn ook een stuk onderhoudsvriendelijker. Voor de gravelbanen hadden we een commissie van vijf personen die toch vrijwel dagelijks aanwezig waren." De aanleg van de banen neemt zes weken in beslag aldus Van der Velde. "Maandag beginnen ze met het graafwerk."

Lees vrijdag meer in de PZC over De Stoof

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.