Volledig scherm
© SXC

Staatsbosbeheer kapt honderden zieke populieren op Boomdijk in Nieuwland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Staatsbosbeheer is buiten Nieuw- en Sint Joosland bezig met het kappen van zeshonderd oude en zieke populieren op de Boomdijk.

De bomen verkeren in slechte staat en voor de veiligheid van het verkeer is het nodig ze om te hakken. Er zijn de afgelopen jaren al vaak takken afgevallen en volgens Staatsbosbeheer bestaat het risico dat hele bomen bezwijken bij een storm. Op de Boomdijk wordt veel gefietst en gewandeld. Voor de kerst moeten de bomen weg zijn. In het voorjaar worden zo'n vierhonderd nieuwe bomen (waarschijnlijk populieren) geplant.

De dorpsvereniging van Nieuw- en Sint Joosland is een half jaar geleden geïnformeerd over de bomenkap, zegt secretaris Lia Zwemer. Hoewel de dorpsvereniging het zuur vindt dat de bomen op de Boomdijk moeten verdwijnen, is er ook begrip voor de maatregel. De veiligheid is immers in het geding, zegt Zwemer.

Staatsbosbeheer begrijpt dat de belevingswaarde van de Boomdijk ernstig wordt aangetast door het kappen van de populieren. Maar voor de lange termijn is dat de enige manier om de belevingswaarde van de Boomdijk te kunnen herstellen, aldus Staatsbosbeheer.

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.