José Deleij, bestuurslid Stichting Skatepark Meker
Volledig scherm
José Deleij, bestuurslid Stichting Skatepark Meker © Maurits Sep

Skatepark Meker neemt afscheid met tweedaags evenement voor kerst (video)

MIDDELBURG - Skatepark Meker in Middelburg gaat vlak voor kerst van dit jaar definitief dicht. De stichting is van plan afscheid te nemen met een tweedaags skate-evenement. Dan vindt ook een benefietconcert plaats, waarvan de opbrengst is bestemd voor het plan voor een nieuwe indoor skatebaan in Goes, zegt bestuurslid José Deleij van Stichting Skatepark Meker.

Volgens Deleij wordt in januari de baan van Meker gedemonteerd, zodat die hergebruikt kan worden in Goes. Per 1 februari gaan de deuren van het gebouw van Meker aan de Sportlaan in Middelburg voorgoed dicht. Deleij hoopt dat de opening van de baan in Goes dan niet lang op zich laat wachten. "De dichtstbijzijnde indoor banen zijn anders in Breda en Rotterdam."

Lees zaterdag meer over de sluiting van Meker in de PZC, editie Walcheren.

Skatepark Meker in Middelburg gaat definitief dicht. Reden is het voortdurende gebrek aan geld om het gebouw te onderhouden. Meker sluit zich aan bij het plan voor een indoor skatepark in Goes en stelt de banen beschikbaar.
  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.