Sint Laurens.
Volledig scherm
Sint Laurens. © Ruben Oreel

Sint Laurens zet Buurthulp op om vraag en aanbod kleine klusjes te bundelen

SINT LAURENS - Inwoners van Sint Laurens die hulp nodig hebben bij kleine klussen en problemen, kunnen vanaf donderdag 13 oktober via Buurthulp een beroep doen op dorpsgenoten.

Buurthulp is een meldpunt waar inwoners terecht kunnen met hun vragen. Zo kunnen de vraag naar en het aanbod van hulp beter op elkaar worden afgestemd. Buurthulp is te bereiken via e-mail, maar ook telefonisch, omdat er ook ouderen zijn die niet beschikken over internet.

Uit een enquête die vorig jaar is gehouden door de Dorpsvereniging Sint Laurens, bleek dat 140 huishoudens bereid zijn iets voor een ander te doen. Het gaat volgens de dorpsvereniging om dingen die buren gemakkelijk voor elkaar kunnen doen, zoals de hond uitlaten, opvang bij ziekte, klusjes, gezelschapsbezoek.

Op donderdag 13 oktober wordt Buurthulp officieel gelanceerd. Bewoners krijgen dan uitleg over de werkwijze van het steunpunt. De presentatie is in wijkcentrum Van Cittershof en begint om 19.30 uur. Buurthulp Sint Laurens is vanaf die dag bereikbaar via 06-30794087 en buurthulpstlaurens@gmail.com