De betreffende man en de ondermaatse zeebaarzen
Volledig scherm
De betreffende man en de ondermaatse zeebaarzen © Politie

Portugees vangt ondermaatse zeebaarzen in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie heeft zondag een Portugees bij het Nollehoofd in Vlissingen berispend toegesproken, nadat hij ondermaatse zeebaarzen had gevangen en wilde meenemen naar huis.

Na een melding over het illegale vissen zagen agenten ter plaatse een aantal mannen daar vissen. Eén van hen had een plastic tas bij waar zes ondermaatse zeebaarzen in lagen. De agenten zagen dat de vissen nog leefden.

Ze verzochten de man de vissen weer in de Westerschelde terug te zetten. De man was niet op de hoogte van de Nederlandse visregels. In Nederland mag per persoon 1 zeebaars worden meegenomen en de vis moet minimaal 42 centimeter zijn.

"Ook moet je de vis direct na vangst doden om deze zo min mogelijk te laten lijden", schrijft de politie. De man kwam er met een waarschuwing vanaf.

Ondermaatse zeebaarzen
Volledig scherm
Ondermaatse zeebaarzen © Politie
  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.