Standbeeld De Bruid, in de volksmond ook wel de vissersvrouw genoemd.
Volledig scherm
Standbeeld De Bruid, in de volksmond ook wel de vissersvrouw genoemd. © Wikimedia

Loflied op de vissersvrouw en Vlissingen te beluisteren (audio)

VLISSINGEN - Het loflied op de vissersvrouw en de stad Vlissingen is af. De Zeeuwse smartlap, die Yvonne Wagenaar samen met haar Vlissingse stadgenoot Hans Tabbers schreef, maakt onderdeel uit van haar eerste cd met eigen poëtische liedjes, begeleid door gitaar (Martijn Nieuwenhuijzen) en accordeon (Piet Dekker).

Voorbijgangers reageerden vrijdag enthousiast tijdens een spontane uitvoering met achtergrondkoortje bij het gelijknamige bronzen beeld aan het begin van de Groene Boulevard. Plannen voor een videoclip worden uitgewerkt.

Het lied is hier te beluisteren.

Wagenaar bedacht het idee voor een lied nadat ze vond dat de oorlogshistorie steeds meer bezit van de Vlissingse boulevards neemt. Ze wil die krijgsgeschiedenis niet verloochenen, maar vindt dat mensen 'haar stad' ook met wat vrolijkheid associëren. Samen met oud-journalist Hans Tabbers kwam zij op het idee voor een loflied op de vissersvrouw, die meer aan Vlissingen bijdraagt dan haar bescheiden positie aan de Oranjedijk doet vermoeden.

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.