Een jongere voert een trick uiut met zijn skateboard in het Meker skatepark in Middelburg. Foto Lex de Meester
Volledig scherm
Een jongere voert een trick uiut met zijn skateboard in het Meker skatepark in Middelburg. Foto Lex de Meester

Indoor Skatepark Meker in Middelburg gaat in 2017 definitief dicht

MIDDELBURG - Skatepark Meker in Middelburg gaat volgend jaar definitief dicht. Reden is het voortdurende gebrek aan geld om het gebouw - een oude gymzaal - te onderhouden. Meker sluit zich aan bij het plan voor een indoor skatepark in Goes en stelt de banen beschikbaar.

Dit blijkt uit een brief van het college van B en W van Middelburg aan de gemeenteraad. De gemeente verhuurt de gymzaal aan de Sportlaan aan Stichting Skatepark Meker, maar het gebouw uit 1973 is er slecht aan toe. Zonder veel geld te investeren in renovatie en onderhoud is het niet open te houden.

De stichting heeft daarom besloten Meker te sluiten en mee te werken aan de bouw van een indoor skatepark in Goes. Of dat project doorgaat, is echter nog niet helemaal zeker, melden B en W. De sluiting van Meker is dat wel. De stichting krijgt nog geld van de gemeente tot 1 februari 2017. Daarna zou verhuizing naar Goes moeten plaatsvinden en kan Meker dicht. Skatepark Meker is in 1998 opgericht door een groep Middelburgse jongeren. Er vonden in de loop der jaren veel activiteiten en wedstrijden plaats.

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.