De sjees van Esther Lous en Hans Vos.
Volledig scherm
De sjees van Esther Lous en Hans Vos. © Martijn Minderhoud

Esther Lous en Hans Vos de beste in de sjees

RITTHEM - In Ritthem werd zaterdag de eerste sjezenwedstrijd van het jaar verreden. Tien sjezenparen verschenen aan de start. Esther Lous en Hans Vos gingen uiteindelijk met de hoofdprijzen naar huis.

Ze staken, net als Irina Trijillo en Koos Zijl, alle 66 ringen maar zij waren de sterkste in de kamp. Daarnaast werden ze door de deskundige jury ook verkozen tot mooiste combinatie. De combinatie die de mooiste klederdracht droeg was Lianna Brouwer en Leo de Visser.

Koets, Koets, Koets, Leendertse en Leendertse

In Biggekerke stond de jaarlijkse klassementswedstrijd op het programma. Koets, Koets, Koets, Leendertse en Leendertse, zo zag de top vijf van de wedstrijd er aan het einde van de dag uit. Ronald Koets was de beste met 30 van de 30 ringen gevolgd door zijn broers Rudy en Robby en Leon en Roald Leendertse met 29 ringen. In de kamp om de eerste beker was het Rudy Koets die de concurrentie achter zich liet. Maas Boogaard stak voor het eerst in zijn loopbaan 10 mm en won met deze prestatie ook direct de pollepel. De eerste prijs van de versiering bij de trekpaarden ging naar Jan Borra en van de overige rassen naar Anika Lampert. In Biggekerke deden 34 deelnemers mee.

Voor meer informatie, kijk op www.ringrijden.nl

De winnaarstrofee voor Ronald Koets.
Volledig scherm
De winnaarstrofee voor Ronald Koets. © Martijn Minderhoud