Coffeeshop Aarden aan het Bellamypark in Vlissingen.
Volledig scherm
Coffeeshop Aarden aan het Bellamypark in Vlissingen.

Coffeeshophouder Vlissingen: 'Bij overlast direct proef terugdraaien'

VLISSINGEN - Als er overlast door klanten van coffeeshops ontstaat, kan per direct het oude beleid worden hersteld.

Dan zal ik de eerste zijn die pleit voor het terugdraaien, zegt de Vlissingse coffeeshophouder Gerard Aarden. Hij reageert daarmee op het besluit van de gemeenteraad. Een meerderheid vindt dat de burgemeester het ingezetenencriterium voor de coffeeshops moet loslaten. Op die manier kan er volgens hen iets gedaan worden aan de overlast door straatdealers.

Vlissingen is een van de acht Nederlandse gemeenten die het i-criterium hanteren waardoor alleen inwoners van Nederland, in bezit zijn van een geldig uittreksel van het bevolkingsregister, softdrugs mogen kopen in een van de Vlissingse coffeeshops. Tijdens de vergadering bleek dat tegenstanders van verruiming bang zijn dat bij dat loslaten van het criterium inwoners van heel Zeeland naar Vlissingen komen om drugs in te slaan. Aarden wijst erop dat alle inwoners van Zeeland en Nederland nu al bij hem hun inkopen kunnen en mogen doen. ,,Maar ik zie geen Middelburgers hier in mijn zaak. Laat staan iemand uit Terneuzen of Goes."

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.