Oostbeer Vlissingen
Volledig scherm
Oostbeer Vlissingen

Actie voor Oostbeer live te volgen

VLISSINGEN - Met nog 34 dagen te gaan hebben maandagmiddag 31 donateurs samen 1.935,00 euro over voor de nieuwe belettering van de Oostbeer in Vlissingen. De crowdfundcampagne die Vesting Vlissingen begon voor de bekostiging van de stalen letters op het vers gerestaureerde monument nadert de helft van het benodigde bedrag van vierduizend euro.

Vandaag was 48 procent binnen. Het aardige van de internetcampagne via webplatform Voorjebuurt.nl/campaigns/oostbeer dat de actie live te volgen is, met zicht op wie doneren en welke aanbieding het meest in trek is. Veertien mensen willen bijvoorbeeld een oude steen die over bleef bij de restauratie (25 euro per stuk), twaalf betalen het dubbele om hun naam op het donateursbord te zien. Anonieme gevers lopen deze tegenprestaties mis; Vesting Vlissingen krijgt geen gegevens over hen. De enkele koper van een hele letter voor 500 euro wordt dus niet in het zonnetje gezet bij de officiële onthulling.

Vlissingen is de eerste Zeeuwse gemeente die gebruik maakt van het crowdfundplatform. De organisatie vraagt vijf procent van het doelbedrag als dat gehaald wordt, maar het werkt beter dan als alleenstaande actie, merkt Nienke van Heulen, coördinator voor Vesting Vlissingen. De inzamelactie voor de zitelementen en de informatiepanelen loopt ook: de bankjes staan en de panelen zijn ook onderweg.

  1. Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    Nieuwland 1 soeverein naar Ereklas

    GRIJPSKERKE Zaterdag was de dorpsring van Grijpskerke het decor van de Eerste klas. Nieuwland 1 reed een formidabele wedstrijd en eindigde met maarliefst 88 van de 90 ringen. Richard Jakobs stak er 30, Bart-Jan Volmer 28 en Julia Crucq 30. Na een hele dag in het groen te hebben gereden, bekroonde ze dit aan het einde van de dag met de titel. Nieuwland 1 promoveerde vorig jaar uit de 2e klas en stoomt nu dus direct door naar de Ereklas. Waar eindigt dit voor Nieuwland, want met dit aantal ringen waren ze vorige week gedeeld 3e geëindigd in de Ereklas.